Bio ajánlat

Nincs megjeleníthető elem

Biotermék Figyelő

Nincs megjeleníthető elem

RSS - Feliratkozás

 

Megosztás

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
Bookmark and Share

Biotermék tippek és tanácsok

Organikus és bio termékek tengerén kínálok egyfajta eligazítást és eligazodást mindenkinek. Biotermékek és termékcsaládok bemutatása pro és kontra.

Tavaszi fáradtság - Mit tegyünk? Mit együnk?

2010.03.01. 09:29 BioBorisz

 

Többé-kevésbé mindenkit súlyt tavasszal az általános legyengülés és fáradtság. Ne hagyjuk, hogy eluralkodjon rajtunk! 
tavaszi fáradtság tulajdonképpen egy összetett hiányegyüttest jelöl. Lássuk mit is hiányol ilyenkor a szervezet, és mit is tehetünk, hogy hamar magunkhoz térjünk a téli alvásból! 
 
 

 

 

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A tavaszi megújulás jegyében a vitaminraktárunkat érdemes újra feltölteni. Ha nincs bizodalmunk az ilyenkor kapható fonnyadozó almában és az import narancsban, akkor jöhetnek az ellenőrzött bio gazdaságokból származó zöldség-és gyümölcslevek. Ezek mind a létfontosságú B, C, D, A és E vitamin forrásként szolgálnak.

Különösen ajánlottak a homoktövis italok (pl. a  Beutelsbacher bio homoktövislé ), mivel ezek tartalmazzák a legtöbbféle vitamint. 

 

Mozgás és szabad levegő
Télen a mozgás is hiányt szenvedhet, különösen a városlakók körében. Az első jó idő megérkezésekor érdemes szabadba menni és mozogni! Az elgémberedett, régen használt izmok kimozgatása felpezsdíti a vérkeringést és felfrissíti a testet-lelket! Ha tehetjük napos időben mindenképpen menjünk el sétálni, mivel a télen a kevés napfény hatására a D-vitamin készletünk megcsappan, ami a csontok épülésének-újjáépülésének rovására megy. Különösen fontos ez ha kisbaba van a háznál. A télvégi tavaszi napfény ráadásul még nem olyan kártékony a bőrre, mint nyári napsugárzás, így hosszabb időt is eltölthetünk kisgyerekkel a napon akár fényvédelem nélkül is. 


Kapcsolódó cikk:
Böjt idényzöldségekkel

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: egészség bio életmód tippek vitamin böjt táplálékkiegészítő egészséges életmód bio élelmiszer biotermék

A bejegyzés trackback címe:

https://biotippek.blog.hu/api/trackback/id/tr841799046

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tavaszi fáradtság - Mit tegyünk? Mit együnk? - Biotermék tippek és tanácsok 2010.03.01. 11:16:45

  Többé-kevésbé mindenkit súlyt tavasszal az általános legyengülés és fáradtság. Ne hagyjuk, hogy eluralkodjon rajtunk! 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása