Bio ajánlat

Nincs megjeleníthető elem

Biotermék Figyelő

Nincs megjeleníthető elem

RSS - Feliratkozás

 

Megosztás

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
Bookmark and Share

Biotermék tippek és tanácsok

Organikus és bio termékek tengerén kínálok egyfajta eligazítást és eligazodást mindenkinek. Biotermékek és termékcsaládok bemutatása pro és kontra.

Salvia officialis, avagy az orvosi zsálya

2010.03.04. 10:48 BioBorisz

 A zsálya nem csak különleges aromájú fűszerként, de mint gyógynövény is ismeretes. Leveleit kozmetikumok előállításánál ugyanúgy felhasználják, mint gyógyhatású készítmények esetében. 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És minek is köszönheti ezt a sokirányú felhasználhatóságát? 

A zsálya levelei nagy mennyiségben tartalmaznak illóolajakat és cserzőanyagokat, flavonoidokat és dipenténeket. 
Gyógynövényként használatos izzadás csökkentésére, gyulladás csillapítására, és elsősorban légúti megbetegedések gyógyítására. Emellett segít a teltségérzet csökkentésében, illetve fertőtlenítő hatású a bélrendszeri és húgyúti megbetegedések esetén. 
A zsálya nem csak gyógytea formájában beszerezhető, de kapható cukorkaként -légúti megbetegedésekre- illetve aromaterápiás illóolaj kivonata is kapható.

 

A zsálya mint kozmetikum és tisztálkodási szer

A zsálya simuláló hatásának köszönhetően elsősorban fürdőolajaknál használják, ferőtlenítő hatása miatt pedig szájvizek és fogkrémek, illetve arctisztító tonikok kiegészítő alapanyagául is szolgál. 

Arra mindenképp ügyeljünk, hogy szoptatós, vagy várandós anyák óvatosan bánjanak a zsálya tartalmú készítményekkel a magas illóolajtartalmuk miatt!

Néhány zsálya tartalmú termék:
 
 

Egger zsálya cukorka


Logodent fogkrém rozmaring-zsálya

 
 

Kapcsolódó cikkek:
 
 
Homoktövis – Az egészség cserjéje

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: egészség bio életmód tippek zsálya táplálékkiegészítő kozmetika élelmiszer gyógynövény kozmetikum egészséges életmód bio élelmiszer biotermék biokozmetika

A bejegyzés trackback címe:

https://biotippek.blog.hu/api/trackback/id/tr361808136

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Salvia officialis, avagy az orvosi zsálya - Biotermék tippek és tanácsok 2010.03.04. 15:22:02

  A  zsálya  nem csak különleges aromájú fűszerként, de mint  gyógynövény  is ismeretes. Leveleit  kozmetikum ok előállításánál ugyanúgy felhasználják, mint gyógyhatású készítmények esetében.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása