Bio ajánlat

Nincs megjeleníthető elem

Biotermék Figyelő

Nincs megjeleníthető elem

RSS - Feliratkozás

 

Megosztás

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
Bookmark and Share

Biotermék tippek és tanácsok

Organikus és bio termékek tengerén kínálok egyfajta eligazítást és eligazodást mindenkinek. Biotermékek és termékcsaládok bemutatása pro és kontra.

Az immunerősítés alapfogalmai

2010.03.24. 10:58 BioBorisz

 Az egészséges élelmiszerekkel, immunerősítőkkel kapcsolatban rengetegszer találkozhatunk a vitaminokkal, antioxidánsokkal és flavonoidokkal. A vitaminokról sokat tudunk, de mi is az a flavonoid, és mire képesek az antioxidánsok?

 

 

  Antioxidánsok - Az immunerősítés katonái
Az antioxidánsok olyan anyagok, amelyek a szervezet sejtjeinek oxidációját, a szabad gyökök roncsoló hatását akadályozzák. A szabad gyökök olyan idegen anyagok, amelyek a külső környezetből, vagy az anyagcsere folyamat eredményeképpen kerülnek a véráramba. A szabad gyökök hosszíú távon a sejtek degenerálódását is okozhatják, ami hosszú távon rosszindulatú sejtburjánzáshoz is vezethet. Antioxidáns anyagok közé tartoznak:

  • a legtöbb  vitamin, 
  • a többszörösen telítetlen zsírsavak, 
  • a flavonoidok 
  • bizonyos fémek, pl. a szelén, 
  • a szervezetben termelődő enzimek  egy része (pl. gallusz sav).

Vitaminok
A vitaminok a szervezet számára nélkülözhetetlen kis molekulájú anyagok. A két legfőbb csoportjuk a zsírban és a vízben oldódó vitaminok. A vitaminhiány mellett komoly gondokat okozhat a vitaminok túladagolása is. Különösen veszélyes a zsírban oldódó (A-, D-, E-, K- vitaminok túladagolása). 

A flavonoid csoporba tartozó anyagok elsősorban növényekben, különösen a gyógynövényekben fordulnak elő. 
Az izoflavonok ösztrogén hatásúak, ezért elsősorban nyőgyógyászati panaszokra alkalmazhatóak, de léteznek antiösztrogén hatásúak is.  Férfiaknál nem ajánlatos az izoflavonok használata. Magas izonflavonoid tartalmú pl. a szója. 
A bioflavonok egyik legismertebb típusa a citromban található citrin. A citrin a vénák falait erősítik, így kiegészítve a C-vitamin pozitív hatását. Emellett a bioflavonok antioxidáns hatásuknak köszönhetően a bőr fiatalítására is alkalmasak, vagyis a kozmetikai szereknél is alkalmazzák őket. Magas bioflavon tartalommal bír a citrusfélék mellett a gránátalma és a homoktövis is. 

Kapcsolódó cikkek:
Immunerősítés - A mindennapokhoz
 

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: egészség bio életmód tippek antioxidáns táplálékkiegészítő kozmetikum egészséges életmód immunerősítő flavonoid bio élelmiszer immunerősítés biotermék

A bejegyzés trackback címe:

https://biotippek.blog.hu/api/trackback/id/tr191864643

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az immunerősítés alapfogalmai - Biotermék tippek és tanácsok 2010.03.24. 11:20:18

  Az egészséges élelmiszerekkel, immunerősítőkkel kapcsolatban rengetegszer találkozhatunk a vitaminokkal, antioxidánsokkal és flavonoidokkal. A vitaminokról sokat tudunk, de mi is az a flavonoid, és mire képesek az antioxidánsok?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása