Bio ajánlat

Nincs megjeleníthető elem

Biotermék Figyelő

Nincs megjeleníthető elem

RSS - Feliratkozás

 

Megosztás

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
Bookmark and Share

Biotermék tippek és tanácsok

Organikus és bio termékek tengerén kínálok egyfajta eligazítást és eligazodást mindenkinek. Biotermékek és termékcsaládok bemutatása pro és kontra.

Cosmos - Az egységes európai bio szabvány

2010.05.05. 10:15 BioBorisz

A Cosmos (Cosmetic s organic and natural standard) egy, az EU által támogatott ernyőszervezetként próbál rendet tenni a bio tanusítványokkal kapcsolatban. A két jelentős, ezen a területen is konkurrens állam, a franciák (Ecocert) és a németek (BDIH) mellett belga (Bioforum), brit (British Soil Association) és olasz (ICEA) minősítő szervezetek is részt vensznek a Cosmos követelményrendszerének kialakításában. Hosszas egyeztetés után idén végül létrehozták a COSMOS Stndard elnevezésű okiratot, amit sajnos egyelőre inkább vázlatnak nevezhetünk csak. A Cosmos standard semmiféle kötelező erejű rendelkezéssel nem bír a tagországok bio gazdálkodása és biotermékek kereskedelmével kapcsolatban. Mindenesetre az első lépés affelé, hogy Európában egyfajta egységes biodinamikus gazdálkodás jöjjön létre, és megbízható irányelvekkel rendelkezzenek az egyes országok. Emellett a Cosmos Natural és a Cosmos Organic ma már bejegyzett minőségi szabvány Európában, az Egyesült Államokban, Kínában, Japánban és Dél-Koreában.   

Forrás:

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: egészség bio életmód tippek táplálékkiegészítő organikus élelmiszer kozmetikum egészséges életmód cosmos bio élelmiszer organic biotermék natúrkozmetikum gyógyhatású készítmény bio hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://biotippek.blog.hu/api/trackback/id/tr491975953

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Cosmos - Az egységes európai bio szabvány - Biotermék tippek és tanácsok 2010.05.05. 10:42:19

A Cosmos  ( Cosmetic s organic and natural standard ) egy, az EU által támogatott ernyőszervezetként próbál rendet tenni a bio tanusítványokkal kapcsolatban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása