Bio ajánlat

Nincs megjeleníthető elem

Biotermék Figyelő

Nincs megjeleníthető elem

RSS - Feliratkozás

 

Megosztás

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
Bookmark and Share

Biotermék tippek és tanácsok

Organikus és bio termékek tengerén kínálok egyfajta eligazítást és eligazodást mindenkinek. Biotermékek és termékcsaládok bemutatása pro és kontra.

Natúrkozmetikumok

2010.01.29. 10:50 BioBorisz

Kozmetikumokról általában

A kozmetikumok általánosságban az emberi test külső tulajdonságainak -elsősorban megjelenésének és illatának – pozitív befolyásolására használt anyagok összessége. A kozmetikumok körébe tartoznak az arc-, kéz, és testápoló krémek, tonikok, parfümök, dezodorok, rúzsok, ajakápolók, de ugyanígy a hajfestékek, hajszínezők, hajsprayk, és a körömlakkok is. Ugyanígy a kozmetikumok közé sorolódnak a csecsemőápolási termékek is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natúrkozmetikumok

Annak ellenére, hogy a kozmetikai termékek összetevőit világszerte egyre inkább felügyelik és szabályozzák, a mai napig nagy mennyiségben fordulnak elős veszélyes anyagok közöttük. Sajnos a   hatóságoknak a legtöbb esetben már csak a  veszélyes anyagok felhasználásával készült termékek piacra kerülése után van lehetőségük közbeavatkozásra, legtöbbször  kevés sikerrel.

Emellett az is nehezíti a helyzetet, hogy sok gyártó állítja reklámkapányában, hogy terméke mentes mindenfajta vegyi anyagtól és kizárólag természetes, sőt bio alapanyagokat használt fel, annak ellenére, hogy ez nem mindig igaz. Ha tehetjük, akkor ellenőrzött terméket vásároljunk, ami garantálja, hogy a dobozon feltüntetett állítások igazát.

Hazánkban ilyen tevékenységet folytat az Ökogarancia és a  Biokontroll Hungária.

 

A natúrkozmetikumok tehát kizárólag természetes -növényi, vagy ásványi- hatóanyagokat, illetve színezéket és illatósító anyagot tartalmaznak

 

 

A biokozmetikumok pedig ezen túlmenően kizárólag olyan anyagokat használnak fel, amelyek vegyszermentes kultúrákból származnak.

 

Kapcsolódó cikk:

Healthy Sales Growth Continues in Europe

Szólj hozzá!

Címkék: egészség bio életmód tippek kozmetika kozmetikum egészséges életmód biokozmetika natúrkozmetikum

A bejegyzés trackback címe:

https://biotippek.blog.hu/api/trackback/id/tr801711973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása