Bio ajánlat

Nincs megjeleníthető elem

Biotermék Figyelő

Nincs megjeleníthető elem

RSS - Feliratkozás

 

Megosztás

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
Bookmark and Share

Biotermék tippek és tanácsok

Organikus és bio termékek tengerén kínálok egyfajta eligazítást és eligazodást mindenkinek. Biotermékek és termékcsaládok bemutatása pro és kontra.

Szénhidrát és böjt

2010.02.08. 15:55 BioBorisz

 

Bár még nincs itt a „farsang farka”, lassan érdemes ráhangolódni a böjtre, vallási felekezettől függetlenül is. A böjtnek két komolyabb oka is lehet: egyrészt leolvasztani  a zsírfelesleget, másrészt méregteleníteni a szervezetet. Milyen diétát érdemes hát tartani?

Ha böjti időszak a fogyókúra és méregtelenítés jegyében is telik, akkor a húsfogyasztás mellőzése mellett más élelmiszerek és italok fogyasztását is érdemes mellőzni, vagy legalábbis visszafogni. Ha lehet ne fogyasszunk alkoholt, fogjuk vissza magunkat a zsíros, illetve a cukros ételekkel, Emellett pedig a szénhidrátbevitelt is kontrolláljuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szénhidrát nagyon sok növényi táplálékban megtalálható, de különösen nagy mennyiségben elsősorban a gabonafélékben és a burgonyában. Emellett hozzá kell tenni, hogy a növények sejtjeiben található cellulóz is módosult szénhidrát. A cellulóz bár nehezen emészthető, mégsem haszontalan a szervezet számára, hiszen ezek a rostanyagok elősegítik az emésztést és ezáltal a kiválasztást is. Ha tehetjük, olyan szénhidrátban gazdag növényi élelmiszereket fogyasszunk, mint pl. a teljes kiőrlésű búza, rozs, vagy árpa. Ráadászul ezen a gabonafélékben a szénhidrátot alkotó szemcsék szimmetrikusak, ezáltal jóval harmonikusabb viszonyban állnak az emberi szervezettel, mint a rizs vagy a burgonya. A test és a lélek egyaránt meghálálja, ha a friss tavaszi saláták mellett gabonaféléket fogyasztunk sült krumpli, vagy vegyes köret helyett.


Kapcsolódó cikkek:

DIÉTÁS RECEPTEK

1-Week Valentine's Day Shape Up!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: egészség bio életmód fogyás méregtelenítés tippek böjt élelmiszer szénhidrát egészséges életmód bio élelmiszer

A bejegyzés trackback címe:

https://biotippek.blog.hu/api/trackback/id/tr191739514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása