Bio ajánlat

Nincs megjeleníthető elem

Biotermék Figyelő

Nincs megjeleníthető elem

RSS - Feliratkozás

 

Megosztás

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
Bookmark and Share

Biotermék tippek és tanácsok

Organikus és bio termékek tengerén kínálok egyfajta eligazítást és eligazodást mindenkinek. Biotermékek és termékcsaládok bemutatása pro és kontra.

Hajszíneszés és hajfestés terhesség alatt

2010.03.09. 13:08 BioBorisz

 

Sokan tanácstalanok a terhesség, illetve a szoptatás alatt a kozmetikumok használatával, de különösen a  hajfestéssel kapcsolatban. A természetes hiúság, vagy a kisbaba iránti féltés versenye nem kell hogy felőröljön minket. Ekkor is van mód a veszélyes mesterséges anyagokkal való érintkezés nélküli hjszínezésre, vagy akár hajfestésre. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
hajfestékek és hajszínezők veszélyei
Mik is azok a veszélyeztető anyagok, és veszélyek ami miatt nem tanácsos hagyományos hajfestékeket és hajszínezőket alkalmazni? Némelyik anyag nevének hallatára is már érthetővé válnak a félelmek. 
A teljesség igénye nélkül néhány a legveszélyesebb anyag, ami a hajfestékek alapanyagi között szerepelhet:

  • kőszénkátrány a sötét tónusú hajfestés elengedhetetlen kelléke
  • formaldehid - erős bőrszárító hatású, olyannyira, hogy a szemölcsök ellen is használatos
  • fenil-metil pirazolon - a pirazolont gyógyszerként is alkalmazzák, azonban sok helyen már betiltották a használatát, mivel csontvelő elváltozásokat okoz
  • DMDM hydantoin - a két legismertebb rossztulajdonsága hogy rákkeltő és allergén

Ez csupán 4 abból a 400 veszélyes anyagból, amelyet a hajfestékek és sokszor a hajszínezők is tartalmaznak, és nem hogy egy gyermek, de egy felnőtt szervezete számára is megterhelőek lehetnek. 
 
Természetes hajfestékek és hajszínezők
A legtöbb természetes hajszínező hennából, indigóból, illetve más növényi eredetű alapanyagból készül. Emellett a haj világosítására, vagyis szőkítésre hasznákhatunk ecet-, vagy borkősav alapú természetes hajfestékeket. 
Hozzá kell tenni, hogy ezek nem feltétlenül csodaszerek, vagyis előfordulhat, hogy a festést-színezést gyakrabban meg kell ismételni, viszont gyakorlatilag 0% az esélye annak, hogy mérgező anyag kerül a szervezetbe. Ráadásul pl. a henna nemcsak festékként szolgál de táplálja és védi is  a hajat. 


Ajánlott termékek:
Henné color hajszínezõ krém aranygesztenye
Henné color hajszínezõ por barna

Forrás:

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: egészség bio életmód tippek kozmetika organikus kozmetikum hajfestés egészséges életmód hajfesték biotermék biokozmetika natúrkozmetikum hajszínező

A bejegyzés trackback címe:

https://biotippek.blog.hu/api/trackback/id/tr381823797

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hajszíneszés és hajfestés terhesség alatt - Biotermék tippek és tanácsok 2010.03.10. 12:40:59

Sokan tanácstalanok a terhesség, illetve a szoptatás alatt a  kozmetikumok  használatával, de különösen a  hajfestéssel kapcsolatban. A természetes hiúság, vagy a kisbaba iránti féltés versenye nem kell hogy felőröljön minket.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása