Bio ajánlat

Nincs megjeleníthető elem

Biotermék Figyelő

Nincs megjeleníthető elem

RSS - Feliratkozás

 

Megosztás

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
Bookmark and Share

Biotermék tippek és tanácsok

Organikus és bio termékek tengerén kínálok egyfajta eligazítást és eligazodást mindenkinek. Biotermékek és termékcsaládok bemutatása pro és kontra.

Koleszterint csökkentő gyógynövények és gyógyteák II. - Koleszterinszint csökkentés

2010.04.29. 14:01 BioBorisz

A koleszterincsökkentés az előző írásban említett módok mellett a gyógynövények és gyógyteák részéről is kaphat segítséget. 
Az alábbiakban íme néhány  koleszterint alacsony szinten tartó, illetve a rossz koleszterin káros hatását megelőző, a szív és érrendszer egészséges működését támogató gyógynövény:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Fokhagyma, vöröshagyma, lilahagyma, újhagyma
A hagyma -különösen a fokhagyma- jelentősen csökkenti a vérben lévő lipidek -zsírok- arányát, ráadásul a trombózisért,  szívinfarktusért, agyvérzésért felelős vérrögök kialakulását is megakadályozza. (Rossz hír annak, aki ,,büdössége" miatt nem szereti a hagymaféléket: a jótékony hatás éppen a szagos anyagoknak köszönhető, és minél nyersebb, annál egészségesebb.)
  • Mezei zsurló
A mezei zsurló főzete és a belőle készült natúr készímények az egyik legjobb gyógyírként szolgálnak az érelmeszesedésre, így a lerakódott koleszterint is könnyedén leválasztja az érfalról. 

  • Galagonya
Nem csak a gyümölcse, de a levele és a szára is rendkívül pozitív hatást gyakorol a szívre és az érrendszerre: csökkenti a koleszterinszintet, lassítja a szívverést. Fogyasztása teaként javallt.

  • Csalán
A csalán méregtelenítő hatása közismert: hasonlóan fenn felsoroltakhoz, valósággal letakarítja az érfalak lerakódásait. 

 

A fent felsoroltakon felül még kiváló koleszterincsökkentő hatásáról (is) ismert a panax ginseng, valaminta különböző halolajak, illetve a belőlük gyártott halolaj kapszulák. 

Kapcsolódó oldalak:

Koleszterint csökkentő gyógynövények és teák I. - A koleszterinről általában

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: egészség bio életmód tippek koleszterin táplálékkiegészítő élelmiszer gyógynövény egészséges életmód bio élelmiszer immunerősítés biotermék gyógyhatású készítmény

A bejegyzés trackback címe:

https://biotippek.blog.hu/api/trackback/id/tr221961924

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Koleszterint csökkentő gyógynövények és gyógyteák II. - Koleszterinszint csökkent 2010.04.29. 15:31:39

Koleszterincsökkentő gyógynövények: galagonya, fokhagyma és egészségvédő társai.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása