Bio ajánlat

Nincs megjeleníthető elem

Biotermék Figyelő

Nincs megjeleníthető elem

RSS - Feliratkozás

 

Megosztás

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
Bookmark and Share

Biotermék tippek és tanácsok

Organikus és bio termékek tengerén kínálok egyfajta eligazítást és eligazodást mindenkinek. Biotermékek és termékcsaládok bemutatása pro és kontra.

Zsír és böjt

2010.02.11. 15:26 BioBorisz

 

zsír -a fehérjétől eltérően- nem a test alapvető építőanyaga. A zsír elsődleges feladata a felesleges energia -elsősorban hőenergia- elraktározása. A szervezet működéséhez, az izmok munkájához, de még az agytevékenységhez is hőre van szükség, a belső hő képzéséhez pedig elengedhetetlen a zsír. Ebből is kitűnik, hogy a zsír nem feltétlenül rossz. A zsír túlzott felhalmozódása azonban már megterheli a szervezetet. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olajok, zsírok

A szervezetbe kerülő zsír minősége, forrása sokat számít. A zsírok két alapvető csoportja a telített és a telítetlen szénatomok láncolatából álló zsírok. Az előbbi az állati eredetű, az utóbbi pedig a növényi eredetű zsírokra -vagyis olajokra- vonatkozik.

Nem kell ecsetelni, hogy a telített zsírsavak jóval károsabbak a szervezet számára, mint a telítetlen zsírsavak. A böjt idején a húsfogyasztás mellőzésével a telített zsírsavak szervezetve kerülése is mérséklődik. Emellett ha csak a böjt idejére is, de kerüljük a margarinok, mesterségesen keményített zsírok fogyasztását is. Ezen termékek készítésének lényege éppen abban rejlik, hogy a telítetlen zsírsavakat hidrogén segítségével telítik, vagyís a telítetlen zsírsavból telített válik.

 

Ajánlott termék:

Alce Nero Bio Extraszűz olivaolaj

 

Kapcsolódó cikkek:

Dangers Of Hydrogenated Oil

Fehérje és böjt

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://biotippek.blog.hu/api/trackback/id/tr1001749540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása