Bio ajánlat

Nincs megjeleníthető elem

Biotermék Figyelő

Nincs megjeleníthető elem

RSS - Feliratkozás

 

Megosztás

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
Bookmark and Share

Biotermék tippek és tanácsok

Organikus és bio termékek tengerén kínálok egyfajta eligazítást és eligazodást mindenkinek. Biotermékek és termékcsaládok bemutatása pro és kontra.

Fehérje és böjt

2010.02.10. 10:34 BioBorisz

Eddig csak érintőlegesen szóltam a böjt legfontosabb aspektusáról, vagyis a hús elhagyásáról. Márpedig a hús az egyik leglényegesebb fehérje forrás a szervezet számára, a legfontosabb építőeleme, az egyik legkönnyebben emészthető szubsztancia: már gyermekkortól kezdve fogyasztjuk, hiszen az anyatej maga is javarészt fehérjéből áll. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mivel az állati  fehérje, ezen belül is főleg a hús nagyon hasonlít a szervezet építőanyagához, ezért a feldolgozása kevés erőfeszítést kíván, emiatt a testünk-lelkünk  ,,ellustul" a túlzott fehérjefogyasztás esetén. Ez annyit jelent, hogy ,,elfelejti" a másfajta táplálék feldolgozását, ami különböző elváltozásokhoz vezethet. 

A böjt a legjobb idő arra, hogy a test egyéb tápanyaforrásból is újra megtanulja felépíteni önmagát.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy semmilyen fehérjét ne fogyasszunk: a tej, a tejtermékek, a tojás, de a például a gomba is nagy fehérjetartalommal bír. Persze ha képesek vagyunk ezektől is megtartóztatni magunkat, annál jobb! 

A böjt mellett táplálékkiegészítők  is szóba kerülhetnek olyan anyagok pótlására, amelyeket elsősorban a húsból vesz fel a szervezet, mint pl. a cink, vas. 


Kapcsolódó cikk:

Szénhidrát és böjt

 

Szólj hozzá!

Címkék: egészség bio életmód fogyás méregtelenítés tippek böjt fehérje táplálékkiegészítő élelmiszer egészséges életmód immunerősítés

A bejegyzés trackback címe:

https://biotippek.blog.hu/api/trackback/id/tr941744978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása