Bio ajánlat

Nincs megjeleníthető elem

Biotermék Figyelő

Nincs megjeleníthető elem

RSS - Feliratkozás

 

Megosztás

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
Bookmark and Share

Biotermék tippek és tanácsok

Organikus és bio termékek tengerén kínálok egyfajta eligazítást és eligazodást mindenkinek. Biotermékek és termékcsaládok bemutatása pro és kontra.

Természetes alapanyagú tisztítószerek

2010.02.19. 10:02 BioBorisz

 Bizony nem csak a kozmetikumok, az élelmiszerek és táplálékkiegészítők szorulnak felülvizsgálatra a mesterséges hozzávalók tekintetében. A háztartásban használt mosó- és tisztítószerek talán mindennél jobban kiérdemlik ezt!

 
 
 
 
 
A háztartási vegyszerek helyettesítésére használt biotiszítószerek legfőbb jellemzői:
  • természetes alapanyagokból készülnek
  • a természetbe visszajutva lebomlanak
  • nem tesztelik állatokon
  • csökkentik az allergia kialakulásának kockázatát
  • nem tartalmaznak veszélyes vegyszereket.

Lássuk milyen alternatív anyagok válthatják fel a szintetikus vegyszereket!

Az ablaktisztító szerek esetében, mint pl. a Sonett ablaktisztító, természetes eredetű alkoholt és cukorenzidet alkalmaznak. A mosószerek és mosókrémek -pl. Almawin mosókrém- esetében a hatóanyagok természetes eredetű és újratermelődő eredetűek, emellett pedig gabonából -főleg búzából származó- fehérjét használnak fel a gyártáskor. A mosószer-helyettesítők másik közkedvelt változata a mosó-dió. Ez 100%-ig természetes eredetű termék tulajdonképpen a Sapindus mucorossi, vagyis szappanfa termése. Nem allergizál és gyakorlatilag bármilyen szövethez használható mosáskor.

Mindezek mellett a mosogatószert is találhatunk a bio háztartási szerek sorában (Ecover folyékony mosogatószer), amelyek növényi alapú hatóanyaggal, de nagy mosóerővel veszik fel a versenyt a ,,hagyományos mosogatószerekkel. 


Kapcsolódó cikkek:
Natúrkozmetikumok
Green cleaning

 

 

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: konyha egészség bio életmód lakás tippek háztartás takarítás fürdőszoba mosószer tisztítás organikus egészséges életmód mosás higiénia mosódió tisztítószer biotermék bio tisztítószer bio mosószer

A bejegyzés trackback címe:

https://biotippek.blog.hu/api/trackback/id/tr851772587

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Természetes alapanyagú tisztítószerek - Biotermék tippek és tanácsok 2010.02.19. 10:20:30

Természetes alapúm bio tisztítószerek: gatóanyagaik, előnyük.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása