Bio ajánlat

Nincs megjeleníthető elem

Biotermék Figyelő

Nincs megjeleníthető elem

RSS - Feliratkozás

 

Megosztás

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
Bookmark and Share

Biotermék tippek és tanácsok

Organikus és bio termékek tengerén kínálok egyfajta eligazítást és eligazodást mindenkinek. Biotermékek és termékcsaládok bemutatása pro és kontra.

Ronda és nem finom... viszont egészséges! - A ginseng gyökér I.

2010.02.16. 10:29 BioBorisz

A ginseng -vagy ginzeng, ahogy tetszik- az egyik legismertebb és legszélesebb körben használt gyógynövény a világon: gyakorlatilag minden áruház kínálatában megtalálható.  Koreában, kínában és általában Ázsia észak-keleti területein a legelterjedttebb. Általában a hűvösebb éghajlatot kedveli, bár vietnámi alfaja is létezik. A szibériai ginseng bár kinézetében és hatóanyag tartalmában hasonlít az eredeti ginsengre, mégis egy önálló fajról beszélhetünk az esetében. (Ennek ellenére nem vitatható a gyógyító hatása.)

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Panax ginseng, vagyis a kínai orvoslásban használatos, és leginkább ismert fajta húsos, elágazó gyökérzettel rendelkezik. A növényt viszonlag könnyű felismerni apró bogyós terméséről és sajátos tojásdad alakú leveleiről. A gyökér rész rendkívül lassan növekszik, ezért egy nagyobb darab gyökér igazi kincs. 
 

 A ginseng gyökér felhasználási módjai
A ginseng gyökeret leginkább szárított változatban aprítva, szeletelve, vagy morzsolva hozzák forgalomba. Leggyakrabban tea formájában fogyasztják. A filteres ginseng tea gyakran tartalmaz zöld teát is kiegészítésképpen. Itthon jól ismerhetjük a ginseng kivonat és a méhpempő keverékét tartalmazó ampullát.

Ha azonban nem tudunk megbarátkozni a ginseng leginkább virágföldre emlékeztető bukéjával, akkor kapszula, vagy tabletta formájában is magunkhoz vehetjük a csodaszert. 

 

Ajánlott termékek:
 

Panax ginseng vörös tea

 


Kapcsolódó cikkek:

Immunerősítés a valódi télre

 

1 komment · 1 trackback

Címkék: egészség bio életmód tippek böjt táplálékkiegészítő élelmiszer gyógynövény egészséges életmód immunerősítő potencianövelő bio élelmiszer ginseng potencianövelés immunerősítés biotermék ginzeng

A bejegyzés trackback címe:

https://biotippek.blog.hu/api/trackback/id/tr301762612

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ronda ĂŠs nem finom... viszont egĂŠszsĂŠges! - A ginseng gyĂśkĂŠr I. - BiotermĂŠk tippek Ă 2010.02.16. 14:30:47

Információk amiket mindenki tud, és olyanok is amelyeket csak kevesen ginseng gyökérről. 1. rész. remélhetőleg lesz folytatás.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása